Parimad pildid 2019. aastast

Parimad pildid 2019. aastast

31. jaanuar 2020
/ / /
Pulma pildistamine Tallinnas

Parimad pildid 2019. aastast

Kuigi käimas on 2020. aasta, olen alles nüüd jõudnud punkti, kus jõuan pilgu peale visata 2019. aasta tehtud töödele. Kokkuvõtvalt saan kohe öelda, et möödunud aasta oli minu jaoks kõige produktiivsem. Seetõttu on ka fotode hulk, mida läbi sirvima pidin, suurem kui tavaliselt. Suur piltide arv tähendab ka seda, et kusagil 90% fotosessioonidest siia ei jõua, sest muidu läheks postitus veelgi pikemaks kui ta juba praegu on. Mul oli väga tore aasta ja tahan tänada kõiki, kes minu kaamera ette jõudsid ühe või isegi mitu korda! Loodan teiega kohtuda ka tulevikus!

Tahan siinkohal tänada ka oma assistente, kes on mulle pildistamistel abiks olnud: Sandra Leis, Kadri Järve ja Tago Kalbri. Tuhat tänu teile!

Ühe täpsustusena mainin ära selle, et selle postituse pulmapildid on jagatud kahte osasse. Pulmapidude jäädvustused on käesoleva postituse keskel ja pulmade ilupildid on postituse lõpuosas.

Parimad lapseootuse pildid

Lapseootuse fotosessioonide juures meeldib mulle see, kui rõõmust pakatavad on noored tulevased vanemad. Inimestel on aega ja huvi jäädvustada seda erilist aega ning uue pereliikme ootamine teeb fotoseansid kuidagi mõnusaks ja südamlikuks. Samuti meeldib mulle, et pildistamised pole ühesugused, kuna osad paarid soovivad pildistada stuudios, teised jällegi looduses ja kolmandad koduses keskkonnas.

Lapseootuse pildid
Lapseootuse pildid
Lapseootuse pildid
Lapseootuse pildid
Lapseootuse pildid
Mees ja naine tänaval
Mees ja naine fotostuudios
Mees ja naine fotostuudios
Lapseootuse pildid
Lapseootuse pildid
Lapseootuse pildid

Parimad fitnessi/kulturismi pildid

2019. aasta tõi minu kaamerasilma ette lisaks harrastajatele mitmeid tuntuid nimesid Eesti kulturismi ja fitnessi valdkonnast, nagu Kristjan-Johannes Konsap, Raigo Kuusnõmm ja Arida Muru. Pildistamas käisin nii jõusaalides kui ka fotostuudios, aga lemmikut asukohta hetkel välja tuua ei oska. Käesoleval aastal tahaks proovida fitnessi ja kulturismi fotosessioone lisaks jõusaalile ja stuudiole pildistada ka looduses ja linnaruumis.

Raigo Kuusnõmm
Raigo Kuusnõmm
Kulturist fotostuudios Tallinnas
Portree pildistamin stuudios
Portree pildistamin stuudios
Kristjan-Johannes Konsap
Kristjan-Johannes Konsap
Kristjan-Johannes Konsap
Arida Muru
Spordipiltide tegemine
Raigo Kuusnõmm
Raigo Kuusnõmm
Raigo Kuusnõmm
Raigo Kuusnõmm
Arida Muru
Arida Muru

Parimad pildid pulmadest

2019. aastal pildistasin rekordilised 39 pulma, mille pikkused varieerusid 14 tunnist paari tunnini. Kuigi ilusaid pilte saab mõlemal juhul, oli see aasta lühemate pulmapildistamiste ajal tunne, et minu tööpäev lõppes enne, kui pidu veel hoo üles võtnud oli. Seetõttu võisid suurima emotsiooniga pildid jäädvustamata jääda. Järgnevast valikust leiab aga väga eriilmelisi pulmafotosid, mille juurde lisan eraldi kommentaare.

Pulmamängu õnnetus Pulmamängu õnnetus

Pulmamängu õnnetusKülalised Austraaliast tulid kohe pärast avavalssi tantsuväljakule ja jäid sinna viimase muusikapalani. Pildil üks külaline tegemas Vene rahvatantsu stiilis kükist üleshüppeid.

Pulmakülalised tantsimas

Pulmapäev on enamikel inimestel vaid üks kord elus, mistõttu tuleb võtta aega ja seda nautida! Möödunud suve ühel kõige kuumemal laupäeval tegime ilufotode pildistamises väikese pausi, pruutpaar nautis külma jooki, tegi nalja ja vaatas, kuidas pulmakorraldajad viimaseid dekoratsioone üles sätivad. Danish way of living.

Pruutpaar õlut joomas ja päeva nautimasTaani pulmakülalised pidu nautimas läbi hea muusika ja tantsu.

Pulmakülalised tantsimas Pulmakülalised tantsimas Pulmakülalised tantsimas

See on vana traditsioon, et noorpaarile tehakse erinevaid katseid tõestamaks, et nad on abieluks valmis. Selles pulmas Hiiumaal oli lausa kaks pulmarongi peatust, kus väljakutseid oli õige mitu. Hiidlased oskavad asja ning noorpaar läbis kõik katsumused ladusalt.

Pruutpaari traditsiooniline pulmamäng Hiiumaal Pruutpaari pulmamängud

Pulmakülalised pidu nautimasTulles selle Eesti-Taani pulma juurde tagasi, siis taanlastel on selline huvitav komme, mida kohe alljärgnevatelt piltidelt näete.

Taani traditsiooniline pulmamäng Eesti pulmas Taani traditsiooniline pulmamäng Eesti pulmas Taani traditsiooniline pulmamäng Eesti pulmas Taani traditsiooniline pulmamäng Eesti pulmas Taani traditsiooniline pulmamäng Eesti pulmas Taani traditsiooniline pulmamäng Eesti pulmas

Noorpaari avatantsu jooksul hakkavad kõik külalised tantsivale paarile lähemale liikuma. Peigmees kahmatakse sülle, jalast lähevad kingad ning sokkide ninad lõigatakse ära. Traditsiooni järgi ei saa peig nüüd katkiste sokkidega enam naistesse minna, sest keegi ei taha meest, kellel isegi sokid katki on.

Puhkav pulmakülaline Trio Comodo pulmakülalisi lõbustamas

Mustkunstnik Charlekas tegemas koos külalistega oma trikke. Pildil katsetab ta, kas valis neljast klammerdajast välja selle, millel pole klambreid sees või mitte.

Mustkunstnik Charlekas pulmakülalisi lõbustamas Pruutpaar tantsimas Pulma pildistamine Kurtna puhkekeskuses Pulma pildistamine Kurtna puhkekeskuses Pruutpaar tantsimas koos ansambliga Sleepwalkers

Lõbusate grupi-ja sõbrapiltide jaoks on vaja avatud meelt.

Lõbusad grupipildid pulmapeolEi tohi lasta fotograafi olemasolust ennast segada.

Sugulased pruutpaari jäädvustamasMulle tundub, et lõbusad pulmad sõltuvad pulmaisa valikust ja sama palju ka külalistest. Mõnel peol lihtsalt saab väga palju nalja.

Pulmakülalised tantsimas Peigmees sukapaela otsimas Pulmamängud pulmaisa Vahur Jürisega

Sukapaela viskamineKiire pilguheit kulisside taha – millega tegelevad pruut ja pruutneitsid enne tseremooniat vs millega tegelevad peigmees ja peiupoisid.

Pruut koos pruutneitsidega pulmaks valmistumas Peigmees isameestega pulmapeoks valmistumas

Ükskord käisime Mukri rabas pildistamas ja avastasime, et rabasse viivad teed pole kõige paremad ümberpööramiseks. Pulma videograaf jäi autoga kinni ja vaatamata meie ponistustele peigmehega ta sealt välja aidata see ei õnnestunud. Sõitsime abi kutsuma ja esimene auto, kelle kinni pidada saime, läks kohe appi. Tore on kohata abivalmis inimesi!

Pulma pildistamine Pärnumaal

Pulma pildistamine Hindreku talusPulmaisa Tõnis Milling pulmakülalistele praktilisi nõuandeid andmas.

Pulma pildistamine Kurtna puhkekeskuses Pulma pildistamine Alatskivi lossis Pulma pildistamine Alatskivi lossis

Pruudikimbu püüdmise stiilinäide naistelt.

Pulma pildistamine Alatskivi lossis Pulma pildistamine Alatskivi lossis

Pulma pildistamine Alatskivi lossisSukapaela püüdmise näide meestelt. Piltidelt võiks välja paista, kelle jaoks antud tegevus olulisem on – naised või mehed.

Pulma pildistamine Alatskivi lossis Pulma pildistamine Alatskivil

Eks rahvas teab rääkida, et tuleb leida endale kaaslane, kes suudab Su pere naerma panna ja liigutada Sind hingepõhjani.

Pulma pildistamine Kumna mõisas
Pulma pildistamine Kumna mõisas

Mõned pulmamängud on võistluslikumad kui teised.

Pulma pildistamine TallinnasElu on liiga lühike, et seda tõsiselt võtta.

Pruutpaar tseremoonia ajal poseerimas Pulma pildistamine Tallinnas Pruutneitsid pulmapeol tantsimas

Parimad portreepildid

Enamik portreepildistamisi tegin 2019. aastal Tallinnas/Harjumaal. Üheks põhjuseks on kindlasti see, et kolmandik eestlastest elab Tallinnas ja selle ümbruses. Kindlasti mängib olulist rolli ka see, et siin on palju ägedaid kohti nii linnas kui ka looduses. Küll olen nõus põnevate pildistamiste jaoks hea meelega sõitma ka kaugemale.

Naise portree Tallinnas

Lisasin siia kategooriasse ka mõned ametiportreed. Grupipildil Thorgate’i lõbus tiim. Alumistel piltidel on erinevad inimesed oma töökeskkonnas. Minu meelest annab see ametiportreedele palju juurde, kui pildile kuvatakse ka töö- või elukeskkond.

Naine keskaegsetes riietes
Firma töötajate pildistamine kontoris

Elroni töötaja rongisLoomad on alati fotosessioonidele oodatud – teevad pildid ägedamaks ja tihti ka naljakamaks.

Kui eelmine aasta jäid jõulunurga pildistamised tegemata, siis seekord tuli sealt palju lõbusaid ja südamlikke pilte. Kuna need pildid lähevad üles eraldi jõulunurga fotosessioonide lehele, siis siin neil pikemalt peatuma ei hakka.

Naine fotostuudios
Laps fotostuudios

Alati ei pea pildistamise jaoks sõitma kuhugi kahe tunni kaugusele, et põnevat keskkonda saada. See pilt on tehtud 100 m kaugusel minu fotostuudiost. Tegemist on ühe pildiga eelmise aasta novembris tehtudhuvitavast projektist, kust tuli palju kauneid pilte.

Fantaasiafoto pildistamine looduses

Erivärvilised taustafoonid stuudios kohe kutsuvad erinevat värvi riideid kaasa võtma. Nii jõuab isegi 30-minutise fotosessiooni käigus pildistada soovi korral 2-3 erinevat kostüümi ning 60-, 90-ja 120-minutiliste sessioonide jooksul veel rohkem.

Naine mustas kostüümis
Naine sinise kleidiga
Naine hallis mantlis

Suvel tegin Instagramis ühe loosimismängu, kus kutsusin inimesi üles saatma pilte oma ägedatest kostüümidest. Subjektiivselt valitud võitjad on pildil. Sellised sessioonid on alati tore vaheldus igapäevastele pildistamistele. Loodan, et 2020. aastal jõuab rohkem inimesi selliste vahvate ideedega minu juurde.

Rahvariided ja Star Wars
Mees musta mantliga
Naine kirju kleidiga
Naine sinise pluusiga
Naine roosas kleidis
Firma töötajate pildistamine töö juures
Pildistamine looduses

Paari-või portreepildistamine ei pea olema ainult igapäevastes või just pidulikes riietes. Pildid teeb tihti isikupärasemaks oma hobide jäädvustamine.

Naine rattaga suvel looduses
Rattasõidu võistkonna pildid
Firma töötajate pildistamine looduses
Fantaasiafoto pildistamine looduses
Naine ja loodus

Parimad perepildid

pere pildistamine kodukeskkonnasKaks osa laste siirust ja üks osa juhuslikku kokkusattumist on parim retsept naljakate perepiltide tekkeks.

Naine ja laps fotostuudios Naine ja laps fotostuudios

Üks mu lemmikum pere fotosessioon aastal 2019 toimus pildistatavate juures kodus – piltidelt on näha, et need on palju personaalsemad ja omanäolisemad puhtalt seetõttu, et need on tehtud pere igapäeva keskkonnas. Soovin, et inimestel oleks rohkem julgust kutsuda fotograafi koju ja koduhoovi, et saada isikupärasemad fotojäädvustused.

Isa-laps-ema kodus mängimas Isa-laps-ema kodus mängimas Isa-laps-ema kodus mängimas Isa-laps-ema kodus mängimas Isa-laps-ema kodus mängimas Fotosessioon Tallinnas Pere pildistamine õues

Parimad pulmade ilupildid

Pulmade pildistamine katab tänaseks päevaks ca 50% minu pildistamistest. Seetõttu on siin postituses ka rohkesti pulmadega seonduvat. Kui pulmapidudest sai palju põnevaid pilte, siis pruutpaaride ilupiltide sessioonid tõid palju meeldejäävalt kauneid pilte. Siin mõned parimatest parimad pildid.

Pulmapildid vihmase ilmaga Pulma pildistamine Tallinnas Pruutpaari ilupildid udus

Lisaks uutele pruutpaaridele, keda mul on suur rõõm ja au jäädvustada, kohtun iga-aastaselt ka abielupaaridega, kes tähistavad oma pulma-aastapäeva fotosessiooniga. Sellest on kujunenud tore traditsioon, mis võimaldab neil igal aastal saada veidi teistsuguseid vahvaid pulma ilupilte.

Pulmapildid päikseloojangulÜks uus põnev tööriist mu tööriistakotis alates oktoobrist on droon, millega olen juba mõned pulmapildid teinud. Olen väga põnevil seda ka 2020. aastal kasutama nii pulmafotogaafias kui mujal.

Pulma pildistamine Raplas Pulma pildistamine Roosna-Alliku mõisas
Pruutpaari pildistamine öösel
Pulma pildistamine Villa Müllerbeckis

Pulmapildid päikseloojangulKui pulma on kaasatud pruutneitsid või peiupoisid, tuleb võimalust kasutada ja nad pildile haarata.

Pulma pildistamine Otepääl Pulma pildistamine Pärnumaal
Pulma pildistamine Raplas
Pulma pildistamine Hindreku talus
Õdede pulmapäeva fotosessioon hotellitoas Pulmakleidis pildistamine Kõue mõisas Pulma pildistamine Kirna mõisas Pulma pildistamine Keila-Joal
Pulma pildistamine Tallinna vanalinnas
Pulma pildistamine Tartus
Pulma pildistamine Raplas
Pulma pildistamine Kurtna puhkekeskuses
Pulma pildistamine Padisel
Pulma pildistamine Laulasmaal Pulma pildistamine Kadriorus
Pulma pildistamine Tartus
Pulma pildistamine Otepääl
Pulma pildistamine Tallinnas Pulma pildistamine Kirna mõisas Pulma pildistamine Roosna Allikul
Pulma pildistamine Tallinnas
Pulma pildistamine Tallinnas
Pulmapildid päikseloojangul Pulma pildistamine Harjumaal Pulma pildistamine Tallinnas

Vahel soovitakse “mitte-tavalisi” pulmapilte ning mul on alati suur rõõm selles plaanis kaasa lüüa, sest need inimesed on reeglina väga spontaansed ja lõbusad!

Pulma pildistamine Tartus Pulma pildistamine Tartus Pulma pildistamine Tartus
Pulma pildistamine Pärnumaal
Pulma pildistamine Hindreku talus

Kevadel kirjutas mulle üks jaapanlanna, kes soovis teha Tallinnas oma pulmapilte. Väga vahva kogemus oli pildistada oma kodulinnas teiselt poolt maakera selle jaoks kohale lendavaid inimesi.

Pulma pildistamine Tallinnas
Pulma pildistamine Tallinna vanalinnas
Pulma pildistamine Tallinna vanalinnas
Pulma pildistamine Tallinnas Pulma pildistamine Hiiumaal Pulma fotosessioon Alatskivil

Mida toob aasta 2020?

2020. aasta on juba päris tihedalt täis broneeritud pulmade pildistamistega. Suvekuudel on minu mäletamist mööda veel 4 vaba laupäeva, mis tähendab, et saan üle Eesti palju ringi sõita ja avastada kauneid kohti ning kohtuda ägedate inimestega. Lisaks sellele tahaksin saabunud aastal võtta ette ka mõne fotosessiooni välismaal.

Sügisel soetatud droon innustab mind ka droonifotograafiaga tegelema ja kutsub pildistama rohkem loodust – valdkond, mis möödunud aastal just väga palju kajastust ei leidnud.

Pulma-, pere-ja portreepildistamiste vahele proovin ka käesoleval aastal teha mitmeid isiklikke projekte. Kui Sul on endal mingi põnev mõte, mis on aastaid peas tiksunud ja mis vajab teostamist, siis kirjuta mulle ja teeme selle teoks.

Hoia end minu tegemistega kursis Facebookis ja Instagramis.

Post a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*