Perepildid

PEREPILDISTAMINE

Peaaegu kõigil on taskus telefon, millega saab oma pere jäädvustada, kuid sellele vaatamata on mitmeid kitsaskohti, mida fotograaf saab perepildistamise juures parandada. Esiteks, piltidele saab jäädvustatud terve pere. Saab teha ka selfisid või panna telefon/kaamera taimeri peale, aga võin omast kogemusest öelda, et 1-4-aastaste lastega on sellise pildi jaoks tavaliselt 1-2 võimalust, enne kui nad tahavad midagi muud tegema minna. Teiseks, mingil ajahetkel tekib lastel ja vahel ka täiskasvanutel tõrge, et mõni pereliige neid kogu aeg pildistab. Fotograafi kui uue inimesega ollakse tavaliselt leplikumad ja koostööaltimad. Kolmandaks, telefonipildid jäävad tavaliselt telefoni või sotsiaalmeediasse. Fotograafi tehtud pilte trükitakse tavaliselt välja ja kaunistatakse oma kodu seinu või saadetakse vanavanematele, kes neid oma koju üles riputavad. Neljandaks, fotograaf saab jäädvustada teie igapäevaelu värskest vaatevinklist. Fotostuudio perepildistamine, kus kõik on uhkelt riides, on ka tore, kuid isiklikult usun, et tulevikus väärtustate te pigem hästi püütud armsaid hetki teie elust. Fotostuudios pildistamised on eriti ägedad siis, kui olete siiani pildistamas käinud ainult looduses või kutsunud fotograafi koju pildistama. Nii saab fotosessioonist teha eraldi elamuse.


PEREPILDID KODUS


Kodus pildistamise suur eelis on see, et ei pea tervet pere ja aksessuaare väljasõiduks kaasa pakkima – ehk siis säästab aega ja energiat. Eriti mõistavad selle väärtust mitme väikese lapsega pered, kus laste talveriietesse saamine võib olla korraliku trenni eest. Lastele on kodune variant mugav ka seepärast, et kodu on nende jaoks turvaline keskkond ja fotograafi saabumisega on vähem võõristamist kui fotostuudiosse minekuga.

Koduste fotosessioonidega saab jäädvustada ka toredaid hetki igapäevast, millele võib-olla ei osata tähelepanu pöörata olevikus, aga mida kindlasti hinnatakse tulevikus. Lastel on käe-jala juures olemas nende mänguasjad, mida nad saavad piltidele kaasa võtta ja olla seeläbi vahetumad. See on kindlasti kõige isikupärasem ja samuti ka privaatsem fotosessioon.

Mitmekülgsema lõpptulemuse jaoks saab teha ka poseeritud pilte. Samuti on variant teha esimene pool fotosessioonist toas ja teine pool kusagil kodu lähedal õues. Üldiselt on reegel, et mida avaram ja valgusküllasem kodu, seda parem on pildistada. Kui kodu ei vasta neile tingimustele, pole ka hullu – ägedaid pilte saab ka vähemavaramates ja hämaramates kodudes.

Jõuluteemaline fotosessioon


PEREPILDID LOODUSES VÕI LINNARUUMIS


Kui fotostuudio ei imponeeri ja tahaks vaheldust kodustele toimetustele, siis selle jaoks sobib kõige paremini perepildistamine looduses või linnaruumis. Selle sessiooni eelisteks on neutraalsed, kaunid ja/või mitmekülgsed taustad ning rohke liikumisruum, mis soodustab vähemstaatilisi pilte. Küll aga peab Eesti ilma teades arvestama sellega, et võib sadada, võib külm olla ja võib vara pimedaks minna.

Vastavalt teie lemmikule pildistamiskeskkonnale (rand ja meri, raba, mets, põllud/aasad, pargid, mahajäetud hooned, linnaruum vms) valime koos vastavalt aastaajale ja valgusoludele sobiva pildistamisaja ning jagan soovitusi riietuse osas. Tagamaks selle, et iga-aastased perepildistamised tuleksid mitmekülgsemad, vali igal aastal fotosessiooniks erinev aastaaeg. Iga aastaaeg pakub midagi erinevat ja lummavat: lumine talv, õitsvad puud, rohelus või rand, sügisvärvid.

Fotosessioon Tallinnas


mustvalged imikupildid stuudios

PEREPILDID FOTOSTUUDIOS


Fotostuudios pildistamise suurim eelis on see, et pildistamine ei ole mõjutatud ilmast. Ei ole vahet, kas õues on liiga valge või liiga pime, kas on liiga külm või liiga palav, kas paistab päike või sajab vihma. Stuudio sessiooni teine külg on see, et aegade saamine sõltub teiste inimeste broneeringutest ja see tähendab ca 25-40€/h lisatasu ruumirendi eest.

Perepildistamine fotostuudios annab võimaluse teha ajatuid pilte. Eriti, kui taustaks on ühevärviline paberfoon. Fotostuudios pildistamine on kindlasti privaatsem variant, kui looduses ja linnaruumis pildistamine. Stuudiovälkude olemasolu ja suur neutraalne ruum annab võimaluse teha kunstipärasemaid pilte, kui looduses või kodus reeglina teha saab.

Pere fotostuudios

Jõuluteemaline fotosessioon

Jõuluteemaline fotosessioon


PERE FOTOSESSIOONI PAKETID

PAKETT 1

  • 30-minutiline fotosessioon
  • pildistamisele eelnev konsultatsioon
  • sobiva ilma korral drooni kasutamise võimalust
  • ca 25 töödeldud faili
  • veebigalerii sõpradega jagamiseks
  • pildid valmis 2-3 nädalaga

HIND 150 eurot

PAKETT 2

  • 60-minutiline fotosessioon
  • pildistamisele eelnev konsultatsioon
  • sobiva ilma korral drooni kasutamise võimalust
  • ca 50 töödeldud faili
  • veebigalerii sõpradega jagamiseks
  • pildid valmis 2-3 nädalaga

HIND 200 eurot

PAKETT 3

  • 90-minutiline fotosessioon
  • pildistamisele eelnev konsultatsioon
  • sobiva ilma korral drooni kasutamise võimalust
  • ca 75 töödeldud faili
  • veebigalerii sõpradega jagamiseks
  • pildid valmis 2-3 nädalaga

HIND 235 eurot

Fotosessiooni juurde on soovijatel tellida ka fotojumestust. Siit leiab minu jumestajate soovitused.

Fotostuudio sessioonide puhul peab arvestama sellega, et reeglina saab neid rentida tunni kaupa ja tunnihind jääb vahemikku 25-40€.

Kas Sa tead kedagi, kellele kuluks üks pere fotosessioon ära, sest nad pole ammu pildistamas käinud või nende perre on lisandunud uusi nelja-või kahejalgseid liikmeid? Vaata ka fotosessiooni kinkekaarte.


PEREDE TAGASISIDE

“Palusime Mihklil meie juures kodus perest toredad pildid saada. Esiteks kartsin ma, kuidas need pildid üldse välja kukuvad, sest meil korteris suuri aknaid ei ole ja tundub, et toad on kohati üsna pimedad. Tegelikult suutis ta head pildistamise kohad ikkagi leida ja pildid ei tulnud sugugi pimedad. Teiseks ei olnud teada, kuidas meie väikesed lapsed (1a ja 3a) lepivad mingi võõra onuga. Kui alguses olid nad veidi pinges, siis sessiooni teises pooles tundsid nad ennast juba üsna vabalt ja saime tõesti toredaid pilte. Mihkel ei pildista ainult poseeritud pilte, ta suudab tabada väga toredaid hetki ükskõik millal ja sageli on need pildid need kõige toredama emotsiooniga. Ta on väga paindlik, arvestab alati erisoovidega, ei kiirusta ja teeb pildistatavatega alati koostööd.”

– Stina

“Hakkasime Mihkli juures pildistamas käima oma esimest last oodates ja nüüd mujale ei tahagi minna 🙂 Mihkliga on vahva ja saab alati palju nalja ning kõik piinlikud olukorrad, kui ei tea, kuidas olla või kuhu vaadata, saavad ka naljaga lahendatud. Ta aitab väga palju eeltööd ka teha, kui ei tea, kus pildistada võiks või mida selga panna. Pildid saab kätte kiirelt ja need on alati nii ilusad 🙂 Suurepärane fotograaf.”

– Helena

“Käisime hiljuti oma perega Mihkli juures pildistamas, kiidame! Mihkel on andekas noor fotograaf, kellel jagub palju kannatlikust ja loovust ka mõne kuuste beebide pildistamisel. Mihklil on palju oma ideid aga alati kuulab ära just Sinu mõtted ja soovid ning ühiselt leitakse parim lahendus fotosessiooni kohale, ajale ja kõikidele kaasnevatele detailidele. Oma hea suhtlemisoskuse ja professionaalsete nõuannetega oli meie sessioon kaamerasilma ees meeldiv perekeskne suveõhtune toimetus. Fotograafi otsinguil julgustas meid otsuse langetama just Mihkli kasuks tema suurepärase portfoolioga koduleht, sealne detailne teenuse kirjeldus ja kiire tagasiside emailidele.”

– Elena

“Nii vahva, kuidas Mihkel suutis meie kambaga rahulikuks jääda ja kaheaastase heitlikust meelest hoolimata meid rõõmsalt ja külma närviga pildile jäädvustada. Ainult head kogemused nii naistega pildistades kui ka lastega pere pilte tehes.”

– Kathriin

“Fotode ja fotograafi endaga väga rahul! Isegi kaheaastasest lapsest, kes sekunditki paigal ei püsinud, ilusad kaadrid saadud.
Oskab hetki tabada ja ka väikeste lastega tööd teha. Meil on mitmeid pere sessioone olnud aga seni Mihkli pildid lemmikud! 🤗”

– Kaiu

“Mihkel on fotosessioonil nagu hea sõber. Juhendab, sätib krae või juuksed paika, julgustab ja tulemuseks on imelised fotod.”

– Eleriin

“Olen Mihkli teenuseid juba mitu aastat kasutanud. Mihkel on väga tore fotograaf. Tabab hästi hetke ja emotsiooni ning ei pelga ka nutuseid ja nukraid pilte. Alati õigel ajal kohal, teeb tööd kiiresti ja korrektselt. Saab hästi läbi nii laste kui loomadega. Soovitan.”

– Kadri

“Mihkel took pictures of our family of 6, including a newborn, in March 2023. I was impressed how well he could engage with a 7-, 5- and a 2-year old – he made them design the best moments themselves, by asking what they liked to do and showcase it. While doing that he remained very “behind-the-scenes” and let the models shine. We were very happy with the result and have already updated our family photo wall with his shots.”

– Ülane

“Mihkliga on alati tore ja hea pildistada. Lapsed juba harjunud temaga. Mihkel leiab sessiooni ajal poseerimata ägedaid emotsioone ja hetki. Lisaks kui endal on mõni teostusmõte, siis Mihkel alati mõtleb kaasa. Järgmiste klõpsudeni 🤩”

– Elinor

“Mihkel on fotograafina äärmiselt täpne oma kokkulepetes ja kliendi ootusi täites; detailne töös ja tähelepanelik soovides. Kõige tähtsam on meie jaoks see, et ta oma kannatlikkuse ja tagasihoidlikkusega avab ka sellised inimesed kaamera ees, kes pildistamist väga ei armasta. Ta on meie pere korduvalt pildistanud; pulmadeks ei mõelnud kedagi teist kui teda.”

– Kati

“Mihkel suudab jäädvustada ka kõige kaootilisemad olukorrad nii, et lõpptulemus tuleb super äge. Oskab juhendada, on rahulik ja läheb kaasa igasuguste mõtetega ning pakub ka ise välja ideid, kuidas saada häid pilte. Käime juba aastaid tema juures pildistamas ja pole pidanud pettuma. Soovitan!”

– Kai


Isa-laps-ema kodus mängimas

BRONEERIMINE


Soovid tulla pere fotosessioonile? Kirjuta mulle oma soovidest asukoha ja aja osas, palju inimesi pildistama tulemas on ja laste puhul on hea ära märkida ka nende vanused. Nii tean mitte pakkuda päikeseloojangu fotosessiooni 2a lapsega perele. Pärast sobiva aja ja asukoha leidmist räägime läbi kostüümide valikud, et te piltidel paremini paistma jääksite. Samuti vastan hea meelega kõikidele teie jooksvatele küsimustele.

Perepildid ei pea olema ainult nn “fotograafi juures tehtud poseeritud pildid”, vaid võime teile välja mõelda ka mingid ideed fotolavastuse jaoks – nt teete perega pikniku, olete koos mänguväljakul või kelgutamas või hoopis midagi muud, mis teie perele teha meeldib. Saame jäädvustada ühte päeva teie elus, et teil oleks hea tulevikus vaadata, kuidas teie elu oli aastal 2023. Mis iganes on teie soovid ja ideed seoses perepildistamisega, kirjutage mulle ja teeme selle teoks!


Täpsema info jaoks kirjuta mulle siin või saada e-mail.

    Nimi

    Email

    Teema

    Teade

    Samuti võite hoida end kursis minu tegemistega nii Facebookis kui ka Instagramis.